בני זוג בגירושין ממהרים לא פעם לעלות על מדי הקרב ולצאת למלחמה בשדה המשפט. זאת בעיקר כשיש רכוש יקר ערך שכל אחד מהצדדים רוצה לשמור לעצמו, ובמקרים קשים יותר כשיש ילדים במשוואה. החלטה זו יכולה לעלות ביוקר לבני הזוג, שכן התכתשות בין כותלי בית המשפט היא עניין קשה נפשית, מסורבל וגם יקר. תמיד, אבל תמיד, אחד הצדדים יוצא עם ידו על התחתונה.

גישור זוגי: האלטרנטיבה להליך המשפטי

כדי להימנע ממסכת הייסורים הזו, יכולים בני הזוג לפנות לעזרתו של מגשר מוסמך ולפתור את המחלוקת ללא עורכי דין וללא מערכת המשפט. על שולחן הדיונים והמו"מ, מגלים שישנם דרכים אחרות ליישב סכסוכים זוגיים, להגיע להסכמות משותפות ולנהל את הגירושין בצורה מכובדת יותר ואחראית יותר. זה אפשרי וזה עובד.

באלו מקרים אפשר וכדאי לפנות לגישור זוגי?

  • כשיש עדיין תקווה לשיקום היחסים ובני הזוג מסכימים לשבת ולדבר למרות הכול. זהו לרוב ניסיון אחרון לפני ששוברים את הכלים ומגיעים לבית המשפט.
  • כשרוצים לבצע חלוקה צודקת של רכוש משותף, מקרקעין וכספים שנצברו לאורך השנים. המטרה היא שכל אחד מהצדדים יוכל להמשיך את חייו לאחר הפרידה עם נקודת פתיחה שוויונית.
  • כשמעורבים קטינים ויש להגיע להסכמה הדדית לגבי הסדרי הראייה אצל ההורים.
  • כשהמצב הכלכלי אינו מאפשר לפנות לייעוץ משפטי של עורך דין לדיני משפחה, שכן הליכים משפטיים מטבעם כרוכים בהשקעה כספית גדולה מאוד.

הכוח בידיים של בני הזוג

היתרון הגדול בתהליך הגישור הוא שהכוח עובר מידי השופט לידיהם של בני הזוג. זו ההזדמנות שלהם לקחת אחריות על גורלם, במקום שיעשה זאת שופט שמכיר בצורה שטחית יחסית את הנפשות הפעולות. בני הזוג יכולים בכל שלב לקבל החלטות אמיצות שמיטיבות עם שני הצדדים, ולצאת בסוף התהליך עם ידיעה אחת ברורה: הם אחראיים על המציאות החדשה, במקום שזו תיכפה עליהם בניגוד לרצונם.

תפקידו של המגשר הזוגי

על המגשר לתת לבני הזוג את סל הכלים, שיאפשר להם להשמיע את טענותיהם ללא חשש באווירה מכבדת ככל האפשר. עליו לעשות זאת בתבונה וברגישות, שכן לתיקי משפחה מתלווים משקעים של שנים והרבה מאוד טינה ותחושות קשות. מחובתו להישאר אובייקטיבי, למצוא פשרה שמקובלת על שני הצדדים ובעיקר לחשוב על טובת הילדים, במידה שאלו בתמונה.

רוצים לבחון את תועלת הגישור עם בן/בת זוגכם? צרו קשר עם עו"ד לימור אביטן: 08-6655655 או 052-5564433.

התקשר עכשיו