עורכת דין גירושין תל אביב: הסדרי הראיה ומשמורת משותפת
הסדרי הראיה נועדו לאפשר ולעגן את הקשר שבין ההורה שאינו משמורן ובין ילדיו. מאחר שהמשמורת נקבעה לצד השני הרי שעיקר חייהם של הילדים יהיה בביתו, והקשר ביניהם מובטח, וצריך לדאוג גם למי שאינו המשמורן. לעיתים נושא זה של משמורת והסדרי ראיה מעורר חילוקי דעות לא פשוטים בין ההורים, וגם עלול להוביל לניסיונות לחבל ולפגוע בקשר עם הילדים. לכן, חשוב להתנהל באופן מושכל ולפנות אל עורכת דין גירושין בתל אביב המתמחה בתחום.
ומה לגבי משמורת משותפת?
בשנים האחרונות אנו עדים ליותר ויותר זוגות שבוחרים באפשרות של משמורת משותפת. בחירה זו משקפת תמורות תרבותיות של השתלבות הנשים באופן שוויוני בשוק העבודה ופיתוח קריירה, ומאידך השתתפות גדולה יותר של אבות בכלל ההיבטים של גידול ילדיהם. תמורות אלו לא פסחו גם על בתי המשפט שנוטים יותר לאשר משמורת משותפת, במידה שהדבר תואם את טובתם של הילדים. העיקרון המנחה הוא לאשר משמורת משותפת כאשר ברור שההורים מצויים במערכת יחסים המאפשרת שיתוף פעולה טוב. אגב, כאשר קובעים משמורת משותפת אין הכרח כי הילדים יימצאו שווה בשווה בבית האב והאם, ובהחלט ניתן לקבוע זמנים אחרים בגמישות רבה יחסית.
החלטה על משמורת משותפת והסדרי הראיה דרך הליך גישור עשויה להראות לבית המשפט כי הצדדים מסוגלים לשתף פעולה, והדבר ישפיע על הנטייה לאשר את ההסכמות.
אם יש לכם שאלות בנושא זה ואם ברצונכם לקבוע פגישה עם עורכת דין גירושין תל אביב לימור אביטן,
צרו קשר דרך האתר או התקשרו לטלפון 050-830-3067